Ontmossen daken

Wij reinigen en ontmossen uw dak

Wij het reinigen, ontmossen en schilderen uw bestaand dak. Hierdoor krijgt uw dak een opfrisbeurt en voorkomen we verdere slijtage.

 

Waarom reinigen, ontmossen en schilderen van uw dak?  

Mossen en algen leiden mogelijks tot waterinfiltratie. De mossen en algen hechten zich aan de dakpannen, leien, golfplaten,…. Dit maakt uw dakbedekking poreus. Vervolgens ontstaat het risico op insijpelen van regenwater. Vocht dat insijpelt, geeft vervolgens een risico op vochtschade. Bij vriestemperaturen kan het vocht de pannen laten barsten.

 

Start met een grondige dakinspectie

Elke ontmossing door Dakwerken Durieux start met een grondige inspectie van het dak en het dakgebinte. Deze inspectie is nodig om de ideale werkwijze te bepalen. Zo bestaat er een groot verschil tussen beginnende algen- en mosvorming én een dak dat al jarenlang is blootgesteld aan deze kwaal.

Hoe verloopt het ontmossen van een dak? 

Na de inspectie reinigen we het volledige dak onder hoge druk. Hiermee is het dak klaar voor het aanbrengen van een gespecialiseerd hoogwaardig product dat de groenaanslag van mossen en algen verwijdert.

 

In een volgende stap brengen we een anti-mos primer aan. Deze garandeert een optimale hechting voor de acrylaatverf. Deze brengen we in een dubbele laag aan.

 

De primer werkt de poreusheid van mosgevoelige materialen tegen. De aangebrachte coating is watergedragen en heeft een hoge dampdoorlaatbaarheid.

 

Het product weert mossen en algen in de toekomst en verhoogt de UV-bestendigheid van de dakbedekking. Na droging vormt de coating een vocht- en vuilafstotend schild.