Platte daken (EPDM)

EPDM als alternatief voor uw plat dak

EPDM – ook wel dakrubber genaamd – vormt een perfect alternatief voor de bedekking van uw plat dak. Kies voor Dakwerken Durieux als erkende plaatster voor het vakkundig aanbrengen van EPDM.

 

Voordelen van EPDM

EPDM – wat staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer – is een kunstrubber met uitzonderlijke eigenschappen. Dit materiaal is uiterst elastisch, waardoor het niet scheurt bij het krimpen of uitzetten. Het materiaal ondervindt daardoor geen enkel probleem met variërende buitentemperaturen.

 

EPDM is sterk en wordt verwerkt bij gewone temperaturen (-40°C – +100°C). Het materiaal is perfect bestand tegen de inwerking van UV-stralen van de zon. U hoeft ook niet te vrezen voor worteldoorgroei, zure regen.

 

Het materiaal is perfect bestand tegen alle chemische en biologische invloeden die een normaal plat dak te verwerken krijgt.

Kies voor Dakwerken Durieux

Het correct plaatsen van EPDM vraagt de nodige expertise. Als erkende plaatser beschikken wij over de nodige ervaring en kwalificaties. Een plat dak in EPDM wordt niet gebrand zoals roofing.

 

Mogelijke bevestigingsmethodes zijn verlijmen of mechanisch bevestigen. Eventuele naden worden thermisch gelast zodat de EPDM een naadloos dakoppervlak vormt.