Platte daken - Roofing

Kwaliteitsvolle plaatsing van een plat dak in roofing

 

Dakwerken Durieux werkt uw plat dak in roofing tot in de puntjes af. Door de juiste materialen te gebruiken en de gepaste plaatsingstechnieken in te zetten, zorgen wij voor een jarenlange zorgeloze levensduur van uw plat dak.

 

Kies voor kwaliteitsvolle roofing

Roofing is en blijft een van de meest populaire dakbedekkingen om een plat of licht hellend dak af te werken. En terecht. Toch is het belangrijk om in zee te gaan met een ervaren en betrouwbare dakdekker. Er bestaan bij roofing heel wat verschillen in kwaliteit en samenstelling. Met Dakwerken Durieux maakt u gegarandeerd de juiste keuze.

Wat is roofing?

Een dakbedekking uit roofing bestaat uit verschillende lagen. Allereerst zijn er de bitumen (het teer). Daarnaast bestaat roofing uit polyester, leischilfers, folie en mogelijks nog andere lagen.

 

Aan de bitumen worden extra kunststoffen toegevoegd om de levensduur te verhogen. APP maakt de roofing soepeler en beter bestand tegen UV-stralen. SDB verhoogt de elasticiteit van het bitumen. PBE combineert dan weer de eigenschappen van SBS en APP.

 

De hoeveelheid inlage?

Een uiterst belangrijke kwaliteitsbepalende factor van roofing is de hoeveelheid inlage. De inlage omvat de hoeveelheid polyester/composiet die is toegevoegd aan de bitumen. Dit varieert van 80 gr/m tot 250 gr/m. Het spreekt voor zich dat een hogere inlage het dak verzekert van een langere zorgeloze levensduur.